Friteuza electrica Beper P101FRI100
Friteuza electrica cu ulei Beper P101FRI100 instructiuni
Descriere Fig. A
1. Indicator luminos de funcționare
2. Comutator de pornire/oprire și buton pentru setarea temperaturii
3. Recipient antiaderent
4. Marcaj nivel MIN și MAX al uleiului
5. Indicator luminos de atingere a temperaturii
6. Capac
7. Filtru
8. Piciorușe antialunecare
9. Cablu de alimentare
10. Coș
11. Mâner detașabil al coșului
Instrucțiuni de folosire
Când folosiți friteuza pentru prima dată, curățați coșul și recipientul cu atenție cu apă fierbinte și detergent de
vase lichid. Carcasa friteuzei poate fi curățată cu un prosop ud. Asigurați-vă că apa nu pătrunde în panoul de
control iar pe fundul rezervorului nu sunt resturi.
Uscați cu grijă toate părțile.
Puneți friteuza pe o suprafață plană orizontală și stabilă.
Umplerea rezervorului cu ulei sau grăsime
Dacă folosiți ulei, turnați ulei în rezervor până la nivelul maxim indicat pe peretele recipientului pentru ulei. Nu
depășiți niciodată această limită, pentru a evita orice risc de revărsare a uleiului sau grăsimii din rezervor.
Nivelul uleiului trebuie să fie întotdeauna între cele două marcaje de pe peretele recipientului pentru ulei.
Nu amestecați niciodată 2 tipuri diferite de ulei sau grăsime.
Dacă folosiți grăsime tare, tăiați-o și topiți-o într-un alt recipient înainte de a o turna în recipientul friteuzei.
Nu încercați niciodată să topiți grăsime în recipientul friteuzei.
Preîncălzire
Conectați aparatul la priză, se aprinde indicatorul luminos de funcționare.
Alegeți temperatura dorită prin folosirea butonului potrivit și se va aprinde indicatorul luminos de atingere a
temperaturii.
Îndată ce temperatura setată este atinsă, se stinge indicatorul luminos de atingere a temperaturii.
Prăjire friteuza cu ulei
Puneți alimentele în coș, asigurându-vă că mânerul coșului este inserat corect în coș.
Coborâți încet coșul în ulei pentru a preveni stropirea ori revărsarea uleiului.
Uleiul trebuie să acopere întotdeauna alimentele.
E normal ca în timpul funcționării aparatul să emane o anumită cantitate de aburi.
Îndepărtați mânerul de pe coș și închideți capacul.
Când alimentele sunt gata făcute, le puteți verifica prin gemulețul de pe capac, ridicați capacul și aveți foarte
mare grijă la aburii emanați; puneți mânerul pe coș. Ridicați coșul să se scurgă uleiul și fixați coșul pe suportul
potrivit de pe carcasa friteuzei.
Dacă este necesar, puteți agita cu grijă coșul deasupra recipientului friteuzei, să se scurgă uleiul din alimentele
prăjite.
Pentru a continua cu prăjirea, goliți coșul și repetați pașii de mai sus ținând cont că timpul de gătit va fi diferit față de prima dată, deoarece uleiul este deja fierbinte. Așteptați întotdeauna până se stinge indicatorul de
temperatură (uleiul este la temperatura dorită).
La final opriți friteuza prin rotirea butonului de setare pe poziția OFF = oprit. Deconectați cablul de alimentare
de la priză.
Așteptați până uleiul este complet rece înainte de mutare ori curățare.
Prăjire friteuza electrica
Nu depășiți nivelul de umplere al coșului, acesta va cauza scăderea temperaturii uleiului și va face mâncarea
unsuroasă.
Uleiul trebuie întotdeauna să acopere alimentele.
Dacă este necesar, înainte de prăjire îndepărtați gheața de pe alimentele congelate; apoi coborâți încet coșul în
uleiul fierbinte pentru a evita stropirile.
Tăiați alimentele în bucăți de dimensiuni egale pentru a le prăji corect. Alimentele trebuie să fie perfect uscate
înainte de a le coborî în ulei/grăsime pentru a evita stropirile. Înainte de a prăji alimente care conțin “apă” (pește,
carne, legume …) este recomandat să le puneți în pesmet sau făină, având grijă să îndepărtați excesul de pesmet sau făină înainte de a le cufunda în ulei/grăsime.
La consultarea următorului tabel țineți cont că timpul de gătit și temperaturile sunt aproximative, acestea trebuie
ajustate conform cantității și gustului personal.
Temperaturi de prajire friteuza Beper
Aliment | Temperatura °C | Timp de gătit (minute) |
---|---|---|
Cartofi prăjiți congelați preprăjiți | 170° | 6-9 |
Cartofi prăjiți proaspeți | 180° | 12-15 |
Pește | 160° | 5-6 |
Merluciu | 180 ° | 6-8 |
Creveți | 160° | 6-8 |
Sardine | 170° | 8-12 |
Carne de pui | 170° | 12-15 |
Cotlet de miel pane | 170° | 8-10 |
Costițe de porc | 170° | 8-10 |
Ciuperci | 140° | 4-6 |
Ceapă | 150° | 3-4 |
Chiftele de legume | 180° | 6-8 |
Chiftele de mere | 170° | 4-6 |
Date tehnice
Putere 850-950W
Alimentare 220-240V ~ 50Hz
Pentru orice motive de îmbunătățire, Beper își rezervă dreptul de a modifica ori îmbunătăți produsul fără
nicio notificare.
Sugestii
Schimbați regulat uleiul ori grăsimea. Nu adăugați niciodată grăsime/ulei nou la cel deja folosit.
Uleiul/grăsimea își pierde proprietățile când este folosit mult timp. Pesmetul de exemplu, poate murdări uleiul.
Nu țineți uleiul/grăsimea la temperaturi ridicate pentru mult timp, deoarece își va pierde proprietățile. Este recomandat să schimbați des uleiul complet.
Este recomandat să nu țineți uleiul în recipientul friteuzei pentru mult timp.
Curățați des friteuza cu hârtie absorbantă pentru ulei.
Curățare și îngrijire
Înainte de curățarea friteuzei deconectați cablul de la priză și așteptați până uleiul este complet rece pentru a
preveni arsurile.
Goliți uleiul din recipientul antiaderent; îndepărtați resturile cu un burete ori hârtie absorbantă pentru ulei.
Turnați niște apă fierbinte și detergent de vase lichid în recipient și lăsați să acționeze 30 minute ; spălați recipientul cu spatulă pentru suprafețe antiaderente ori un burete moale. Goliți rezervorul și clătiți-l cu grijă cu apă.
Spălați coșul cu apă fierbinte și detergent de vase lichid.
Spălați carcasa și capacul cu un prosop ud.
Uscați bine toate părțile.
Nu folosiți burete abraziv pentru a proteja recipientul friteuzei.
Nu cufundați niciodată friteuza în apă.
Date tehnice
Putere 850-950W
Alimentare 220-240V ~ 50Hz
Pentru orice motive de îmbunătățire, Beper își rezervă dreptul de a modifica ori îmbunătăți produsul fără
nicio notificare.