Friteuza cu aer cald

Friteuza cu aer cald air fryer-fara ulei

 

Termenul de Friteuza cu aer cald ,fara ulei sau air fryer ,se refera la un electrocasnic obisnuit care iti permite sa prajesti alimente nu in mod clasic, prin scufundarea lor intr-o grasime precum uleiul sau untul, ci datorita unei camere speciale de gătit în care aerul circulă foarte repede la temperaturi foarte ridicate. Nu este corect să spunem că friteuzele sau air fryer nu folosește deloc ulei pentru prăjit dar este suficientă cel mult o lingură, deoarece aerul fierbinte acumulat în camera de gătit este cel care face toată treaba.Cu aceasta tehnologie obtinem aproximativ 70/80 la sută mai puțină grăsime decât prăjirea tradițională.Tehnic, așadar, nu putem vorbi de prăjire: friteuza fără ulei „doar” ne permite sa avem rezultate similare cu cele ale prăjirii ca gust ,savoare, și prin urmare sunt crocante la exterior și moi la interior.

Cum funcționează

 

Pentru a permite gătirea perfectă a alimentelor cu acest aparat fără ulei este aerul fierbinte, care suflă cu forță pe coșul în care se gateste mâncarea.Jetul de aer fierbinte este format de un ventilator La friteuzele cu aer cu convecție verticală jetul este emis de sus în jos sau invers.Sant modele cu convectie verticala dotate cu o tehnologie speciala, moderna ,care permite ca aerul sa fie emis intr-un mod circular: aceste produse sunt cele mai eficiente intrucat reduc timpii de gatire si ofera o gatire mai omogenaAparatele cu convecție orizontală sunt dotate cu unul sau două ventilatoare laterale.Majoritatea friteuzelor air fryer performante pe langa ventilator mai sant dotate si cu o rezistență electrică care se încălzește în timpul gătitului: în aceste produse va fi deci posibil să se efectueze și alte tipuri de gătit pe lângă prăjire (vom vedea acest aspect mai detaliat în paragraful dedicat funcţiilor

Capacitatea

 

Capacitatea este cantitatea de alimente pe care o poate găti. In general se măsoară în litri.Nu numai numărul de persoane pentru care poate găti depinde de capacitatea friteuzei, ci și posibilitatea de a găti mai multe lucruri în același timp. Pentru a face acest lucru, insa, trebuie sa folositi accesorii, precum separatoare si grilaje, uneori vandute impreuna cu friteuza, alteori pentru a fi achizitionate separat. În ceea ce privește capacitatea, friteuzele de pe piață sunt împărțite în trei categorii:

1. mica: capacitate 2.5 litri,capabile să dețină aproximativ 600 g de ingrediente si vă permit să gătiți pentru până la trei persoane;De exemplu pentru un cuplu tanar sau cel mult o familie de trei persoane

2. mediu: de la 2.5 la 3,2 litri, , care conțin aproximativ 800 g de hrană permit sa gatesti pana la 8 persoane;

3. mare: mai mult de 3,2 litri, vă permit să gătiți pentru mai mult de 8 persoane.

Accesori

 

Nu este nevoie sa detineti si sa depozitati dispozitive diferite pentru a va putea bucura de o varietate de mancaruri! Tot ce trebuie e sa aveti accesoriile potrivite pentru aparatul dumneavoastra!

Tava pentru prajituri,Tava pentru pizza,Forme de silicon,Suport metalic pentru pregatirea carnii,,Grilaj pentru frigarui,Frigarui,
Pad/covoras silicon

Funcții

 

Friteuzele cu aer sunt mașini ușor de utilizat. Dar cele mai avansate din punct de vedere tehnologic, aduc cu ei programe predefinite sau funcții speciale.
Funcțiile de bază sunt de obicei selectarea temperaturii, care de obicei poate varia de la 180 la 200 ° C, și semnalele acustice . ,automată pentru a evita arderea alimentelor.

.Programele implicite de gătit se bazează de obicei pe tipul de mâncare, cum ar fi pește, friptură, pizza, deserturi, crustacee, pizza și pui