Friteuză – modalitatea sănătoasă de a prăji

 

 

Cum functioneaza o friteuza

 

Există diferite modele pentru o friteuză cu aer cald sau cu ulei  care are performanțe mai mari sau mai mici, funcții, varietate de programe și echipamente diferite.Dupa cum spune si numele aceasta masina de gatit utilizeaza aerul în procesul de prăjire, în loc de ulei sau alte produse, cum ar fi untul sau untura.
Acest aparat de gatit foloseste jeturi de aer fierbinte ,care se formeaza foarte rapid datorita unui element de incalzire foarte inovator fără preîncălzire.
Folosind tehnologia de ventilatie ,aerul firbinte este distribuit uniform in mod circular in interiorul friteuzei. Sant unele modelein care aerul fierbinte poate fi distribuit pe verticală sau orizontală.Astfel garantează o gătire mai crocanta si uniformă.

Prăjire, gătit, coacere, grătar – friteuza cu aer cald

Un aparat de bucatarie valoros cu avantaje extraordinare catre trebuie sa nu lipseasca din nici o bucatarie
Unele modele are o rezistență electrică care, atunci când este încălzită, permite și alte tipuri de gătit.Friteuzele de acest tip fac multe alte lucruri în afară de prăjire, cum ar fi fierberea ,coacerea, , grătarul, dezghețarea și coacerea și astfel poate înlocui aragazul, grătarul și cuptorul.
Friteuza cu aer are numeroase avantaje. In cazul cand nu aveti timp si vreti sa va satisfaceti foamea rapid, masina are program de gătit rapid pregătește o gamă largă de delicatese în câteva minute Nenumărate feluri de mâncareși meniuri complete pot fi perfect pregătite cu puțin efort. Alte avantaje ar fi in principal prăjirea sănătoasă, fără ulei și cu conținut scăzut de grăsimi, prepararea la grătar gătirea, , prăjirea și coacerea tuturor tipurilor de alimente

Friteuza cu aer cald și avantajele sale

Principalul avantaj este  prăjirea sănătoasă.Acestea gates alimentele cu pana la 80% mai putin ulei.Este un dispozitiv mai eficient din punct de vedere al consumului de energie și al cheltuielilor de timp decât, de exemplu, un cuptor.Este dotata cu timer cu care se poate selecta timpul pentru gatit iar dupa terminarea programului sant dotate cu un semnal acustic care anunta terminarea programului.După preparare, friteuza este ușor de curățat ,spalat și ușor de întreținut. Fie că este folosita pentru o singura persoana, în cuplu sau în familie cu copii, friteuza cu aer cald este o adevărată comoară pentru prepararea alimentelor în fiecare casa .Este perfecta pentru persoanele care acorda atenție deosebită unui plan special de nutriție. Este ideal, de exemplu, pentru diabetici sau persoanele care urmează o dietă.

Magazin de electrocasnice-cea mai buna friteuza

In magazinele de electrocasnice din Romania puteti gasi o gama variata de friteuze cu aer cald sau cu ulei despre care vanzatorii spun ca sant cele mai bune.Unele au diferite functii performante si sant foarte rezistente dar oare sant pentru fiecare dintre noi „Cele mai bune?”Sigur ca nu! Pentru fiecare asta inseamna cu totul alceva in functie de buget ,numarul de persoane pentru care urmeaza sa gateasca,cat de des o folosim si multe alte conditii.

 

Caracteristici si functii importante