Plita electrica

PLITA ELECTRICA  este un electrocasnic de bucatarie care in ultimii ani a devenit optiune avantajoasa pentru echiparea unei bucatarii moderne.Este o solutie extrem de practica pentru ca nu trebuie  racordat la reteaua de gaze, O eficienta energetica crescuta pana la 35 %, o temperatura constanta ce nu variaza si siguranta fara risc de scurgeri.  Plitele  electrice sant foarte solide, rezista cu usurinta la temperaturi variate si greutati   si sant foarte usor de curatat,pentru care va fi nevoie doar de o carpa.Sant usoare ,beneficiaza de o mare mobilitate.Pot fi plasate oriunde si reprezinta solutia cea mai inteleapta pentru persoanele care fac adesea schimbari.
Exista 2 tipuri de modele: plite electrice cu rezistenta si cu inductie.

Plite electrice clasice

Plita clasica electrica-vitroceramica sint cele mai ieftine si mai simple plite electrice si pentru incalzire sant echipate cu o rezistenta electrica.Funcționarea acestor modele, adică acțiunea de încălzire,se face  prin transmiterea temperaturii de la o rezistenta electrica catre  suprafața plitei. La rândul său, va acționa asupra vasului, încălzind fundul și producând astfel căldura necesară pentru gătitul alimentelor.Totusi, necesita un timp de incalzire ceva mai mare timp pana ce rezistenta se incalzeste.O plita vitroceramica este dotata cu un sistem eficient de reglare termica cu care putem regla treptele de putere ce difera de numar de watti.Astfel avem  posibilitatea de a alege ritmul in care sa se prajeasca sau sa fiarba  alimentele. De preferat  un model care vine cu numeroase trepte  si cu putere mare de 2000 wati.

 

Plita cu inductie

Plitele cu inducție reprezintă una din cele mai moderne inovatii din segmentul electrocasnicelor pentru bucatarie, permițându-vă să gătiți alimente fără foc sau plite încinse.Mecanismul de funcționare al acestor produse este destul de simplu . In loc de rezistență electrică, aceste modele sant echipate cu  bobine care, alimentata cu energie electrică, generează un câmp magnetic care care este transferat direct în plitele vitroceramica, încălzindu-le.Compozitia plitelor cu inducție este diferit de plitelor tradiționala, cu  strat plat și uniform de vitroceramica, pe care sunt așezate vasele, tigăile sau oalele . Căldura este transferată direct din plita în vasul in care sant preperatele. Din acest motiv, performantele sunt net superioare celor ale unei plite electrice sau pe gaz. Dureaza doar trei minute pentru a aduce un litru de apa la fiert. Puterea extrema nu implica nici un risc de supraincalzire, intrucat zonele din jurul zonei de gatit raman reci, evitand totodata prezenta reziduurilor alimentare carbonizate si prevenind riscul de arsuri accidentale.Acest tip este cel mai eficient, consumand cu aproximativ 30% mai putin curent decat cea cu rezistenta si cu peste 50% mai putin decat cea pe gaz.Este un model performant si modern care produce imediat caldura direct la baza vasului, nu pe intreaga suprafata ,asadar incalzeste doar oala.

Plita electrica Magazin electrocasnice